Thieboudienne

Thieboudienne ( Wolof voor rijst met vis) is de nationale schotel in Senegal. Nodig voor 4 personen:

  • Arachideolie
  •  Look
  •  Peper en zout
  •  Enkele Maggicubes
  •  Tomatenpuree
  •  Ajuin
  •  2 Afrikaanse rode pepers  (piment)*
  •  1 zakje Tamarinde *
  •  1 stuk gedroogde kabeljauw*
  •  500 gr rijst , gebroken rijst of lange rijst
  •  2 goudbrasems,  in 2  stukken gesneden
  •  Een boeket peterselie en basilicum
  •  3  grote wortelen
  •  2-3 -zoete aardappelen*
  •  1 aubergine
  •  1 maniok*
  •  Enkele gombos *
  •  1 witte kool
  •  Enkele verse tomaten
  •  Enkele  limoenen

*Deze producten zijn te vinden in Afrikaanse shops aan de Naamse poort  en in de Afrikaanse winkeltjes aan metro Yzer.

Advertenties

Eén reactie to “Thieboudienne”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chefkok op 27/01: Mouhamed Aziz Mbaye « Restobon - 16/01/2012

    […] Thieboudienne […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: