Homous bel lahma

Bereiding van homous

1 blik van 250 gr homous  (kikkererwten puree)  te vinden in blik  bij  de Libanese kruidenierwinkels , bijvoorbeeld op de Bergensesteenweg

3 soeplepels tahina  (Chtoura, te vinden in Arabische, Turkse, Libanese kruidenierswinkels ) en het sap van 1 citroen

1 soeplepel olijfolie (lichte Spaanse of Griekse olijfolie)

Mix alles samen met 2 geperste lookteentjes.

Bereiding van het vlees

300 gr mix van lamschouder en rundsvlees (schouder of dij) in kleine stukjes. Vraag bij de slager om het vlees al fijn genoeg te snijden. Azzam kan je zijn slager aanraden, deze heeft een specifieke snijmachine.

Een snuifje witte peper, gele  curry en zout

2 soeplepels  olijfolie

Verhit de olie in een pan en voeg het vlees met de kruiden toe. Bak het vlees goudbruin.

Voor de afwerking  van het gerecht

Gril wat pijnboompitten in een droge pan.

1 handvol fijn gehakte platte peterselie

Wat milde rode paprikapoeder

Een blik kikkererwten in hun geheel ( pas op, niet te  verwarren met de kikkererwten puree in blik)

1 soeplepel olijfolie

Neem 4 platte  borden of 1 grote platte schotel waar je samen uit eet. Schik  de homous in een cirkel op de buitenrand van elk  bord in het midden of geheel over 1 schotel . Verdeel de rode paprika en een lepel olijfolie over de homous. Schep in het midden de kikkererwten met daarrond het vlees. De  gegrilde pijnboompitten strooi je over het gerecht.

Om het geheel af te werken verdeel je de fijngehakte peterselie over de 4 borden of over de grote schotel. Bij dit gerecht serveer je Libanees brood.

SMAKELIJK, SAHHA!

Azzam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: