Gebakken zeebaars in gbomansaus

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

Een pakje gbomanbladeren  (bloblo): deze groente lijkt wat op spinazie. Je vindt dit bij de Afrikaanse kruidenierszaak,  bijvoorbeeld in de Matongéwijk,  Naamse Poort

Tomatenpuree

Een potje sesampasta (ook van bij de Afrikaanse kruidenier)

1/4 liter arachideolie

Peper en zout, een paar teentjes look, een gemberwortel en piment (de pikante peper die voor dit gerecht gebruikt wordt, te vinden bij de Afrikaanse kruidenier)

bouillonblokjes

1kg  stevige vis naar keuze , zoals zeebaars

1/2kg  garnalen

Gemalen maniok voor de maniokpuree

Bereiding van de gbomansaus

Verwijder de stengels van de gboman en snij de bladeren in fijne stukjes. Kook de  bladeren  een paar minuten in kokend  gezouten water.

Ondertussen in een kookpot: arachide olie en de tomatenpuree. Voeg er de kruiden bij : look, gember, peper , zout ,  piment, maggicubes (2).

Laat de saus  gedurende 10-15 minuten koken. Daarna voeg je de garnaaltjes en de sesampasta toe. Het geheel laat je zachtjes sudderen gedurende 5 minuten. Op het einde mogen de gbomanbladeren onder het sausje gemengd worden.

Bak nu je vis, en klaar! Dit gerecht kan geserveerd worden met Igname puree, Maniokpuree of rijst

Advertenties

2 Reacties to “Gebakken zeebaars in gbomansaus”

  1. Magda Van Cauter 25/11/2011 bij 15:01 #

    zeer lekker, een mooi contrast van smaken;
    Dit wil ik graag zelf eens proberen te maken.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chantal kookt voor ons op 25/11 « Restobon - 21/11/2011

    […] Gebakken zeebaars in gbomansaus […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: