Bobó de Camarão

Nodig : 1 kg verse scampis, scampis pellen . Pel,  kop en staart apart houden.

Voorbereiding Saus

In kookpot : 1  lepel olijfolie, 1 ui, 1 halve wortel 1 selder stronk, 100ml droge wijn : daarin kook je de pel, de staarten en koppen van de scampis. Laat een tijdje sudderen en af laten koelen . Filter de saus met een vergiet. De scampiresten mag je nu weggooien.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bobo

  • 700g maniok, deze pureren en een snuifje zout bijvoegen
  • gepelde Scampis
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode of groene paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 lookteen geplet
  • 1/2 pak koreander en/of bieslook
  • 3 tomaten in kleine blokjes
  • 1/2 koffielepel verse gember
  • 450g kokosmelk
  • 300 ml de voorafgemaakte saus (zie boven )
  • Zout en suiker om eventueel wat zoeter te maken, 1 lepel palmolie toevoegen

Rijst koken of stomen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: