Over Restobon

Hou je van ontdekken? Hou je van wereldkeuken? Dan ben je met het project van Restobon aan het juiste adres. Met Restobon laten we je de kans om te proeven van verschillende culturen.  Het project startte in 2011  voor het eerst bij het Via via café Brussel vandaar verhuisde het project naar Bar Recyclart vzw waar het project een vast waarde is geworden. Sinds 2015 kent het project uitbreiding bij de cafetaria van  het Gemeenschapscentrum Pianofabriek in Sint Gillis Brussel.

In 2017 startten we een samenwerking met Gemeenschapscentrum Elzenhof waar we een Restobon dinner aanbieden in combinatie met een film en -debatavond.

 

Hoe gaan we te werk ? Elke maand geven we de kans aan een andere inburgeraar, met kooktalent om zijn of haar dagschotel te serveren. In samenwerking met de chef van het respectievelijke restaurant leggen we het menu vast. De gastkok werkt gedurende 3 dagen samen met het team van het restaurant om op deze manier met een positieve dynamiek de klanten een heerlijke traditionele schotel te kunnen serveren.

Wanneer kan je waar terecht?

Op de eerste woensdag van de maand organiseren we Restobon@ Bar Recyclart , telkens van 12utot 14u30  (wegens verhuis van Recylart is dit project on hold gezet voor onbeperkte tijd)!

op de derde woensdag van de maand organiseren we Restobon@ Pianofabriek .

Op de 2 donderdag avond van de maand Restobondinner in Gc Elzenhof .  Van 18u tot 20.30 ,gekoppeld aan een filmvoorstelling .

Waarom dit project?

We willen de  inburgeraar via dit project de kans geven om zijn of haar talenten te tonen, het is een manier om zich zelf te promoten, een netwerk uit te breiden . Het keukenteam en de gastkok inspireren elkaar tijdens hun samenwerking.

Bij elke Restobon maken we de  kok bekend via deze blog alsook zijn of haar menu.

 

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: