4 september: Togolees stoofpotje door Kodjovi Bolouvi

27 Aug

540423_395122727217674_1940404838_nNaam : Kodjovi Bolouvie

Leeftijd : 41 jaar

Woont : Sinds 10 maanden in België

Professioneel: Kodjovi heeft in Togo een horecaopleiding gevolgd met als specialisatie zaalverantwoordelijke. In Mali heeft hij een diploma sommelier behaald. Kodjovi heeft in verschillende Afrikaanse landen gewerkt (Togo, Ivoorkust, Mali, Senegal, Gabon) de restaurants, hotels en als persoonlijke maître d’hôtel in de diplomatieke wereld. Daarnaast is Kodjovi ook zanger-schrijver-componist-acteur.

Passie voor koken: Al op kleuterleeftijd mocht Kodjovi zijn mama helpen met koken. Hij observeerde haar kookkunsten en kreeg de smaak  te pakken om zelf te experimenteren en een horecaopleiding te volgen.

Favoriete kruid in de keuken: Alle soorten peper.

Favoriet Belgisch gerecht: Kodjovi heeft nog niet de gelegenheid gehad om iets typisch Belgisch te proeven maar hij is er zeer nieuwsgierig naar.

Kodjovie maakt een Découdéssi + acoumé  klaar, een traditioneel Togolees stoofpotje op basis van kip en Afrikaans wild en groenten met rijst en fufu.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: