27 april: Rendang Padang & Nasi uit de keuken van Fahmi

18 Apr

Fahmi maakt klaar: Rendang Padang & Nasi, een runderstoofschotel met rijst en gewokte groentjes.

Naam: Fahmi Ahmed

Komt uit: Indonesië, woonde 7 jaar in Spanje

Leeftijd: 49 jaar

In België: 16 maanden

Professioneel: diploma  economische wetenschappen. Fahmi was organisator van evenementen en hulpkok in een Indonesisch restaurant te Barcelona.

Hij opende er een paar jaar later zijn eigen restaurantje. Op termijn een restaurantje  beginnen in Brussel lijkt hem wel leuk, maar voorlopig blijft het nog bij een idee in zijn hoofd.

Passie voor koken:  “Toen ik met mijn gezin in Spanje kwam wonen ben  ik zelf meer beginnen koken. Ik begon recepten op te zoeken op het  internet en in kookboeken. Zo ontdekte ik steeds meer de passie voor het koken. Na een tijdje vond ik een job  als hulpkok in een Indonesisch restaurant en na zes maanden opende ik mijn eigen restaurantje in Barcelona. “

Favoriete keukenkruid? Koriander en  chilipeper. Kokosmelk  is dan wel geen kruid, maar het is één van mijn favorieten bij het koken.

Belgisch lievelingsgerecht? Ik heb nog niet veel kans gehad om Belgische gerechten te proeven maar frietjes vind ik uiteraard lekker.

Ontdek de ingrediënten voor Rendang Padang & Nasi

Advertenties

Eén reactie to “27 april: Rendang Padang & Nasi uit de keuken van Fahmi”

  1. Antonia 19/04/2012 bij 10:10 #

    Wahdu nikmat banget nih bisah makan Rendang Padang & Nasi. Sudah lama sekali…jadi kangen dengan Indonesiaku!!! Sukses yah.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: