24 februari: Mahfouz Tawil maakt Makluba klaar

13 Feb

Februari is een korte maand. Dat betekent dat je binnenkort weer naar het Viavia Café kan gaan om te proeven van iets nieuws. Chefkok van dienst is Mahfouz.

Naam: Mahfouz Tawil

Leeftijd: 35 jaar

In België:  sinds 1 jaar

Komt uit: Palestina maar groeide op in Jeruzalem

Studeerde: Elektromechanica

Passie voor koken: Tijdens zijn tienerjaren ging Mahfouz afwassen in restaurants. Na een tijdje mocht hij mee helpen met de voorbereiding van de maaltijden. Thuis vond iedereen het leuk als Mahfouz kookte . Hij werkte een poosje in restaurants in Jeruzalem en Jericho, nog later ook in een restaurant in Ivoorkust (West Afrika).

Favoriete kruiden: peper, look en shaema

Favoriete Belgische schotel: Carbonade flamande en Gentse Waterzooi

Nieuwsgierig naar Makluba? We geven je de ingrediënten alvast mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: